Rouwverwerking

Al wie ons dierbaar zijn houden we het liefste om ons heen. We willen niemand missen. Wanneer dan een dierbare, een vriend of vriendin, een familielid, je eigen partner, een ouder of een kind, overlijdt, doet ons dat  veel verdriet. Er ontstaat een enorme leegte, er is sprake van een groot gemis. Soms is het verdriet groter dan je dragen kan. Dan is het verstandig en ook heel fijn als je hierbij wat hulp krijgt. Steuntjes in de rug om, om te gaan met de gevoelens van rouw.

Hoe kan ik jou hierbij helpen:

1. Je kan individueel of met je partner/ gezin een coachingstraject bij mij volgen.

Het is door je verhaal te vertellen in woord, kleur, beeld, beweging en spel weer op verhaal komen. Ik kan de pijn niet van je wegnemen, maar ik kan je wel helpen hier mee om te leren gaan.

2. Samen met mij maak je jouw eigen herinneringsbeeld.

Het verschil met een coachingstraject zit erin dat we nu echt naar een eindproduct toe werken. Een beeldje van klei of speksteen dat betekenis heeft, dat inhoudelijk goed in elkaar zit en er ook beeldend gezien goed uitziet. Meestal kom je hiervoor 3 - 5 x 2 uur naar het atelier.

3. Je maakt samen met je partner of met het hele gezin een herinneringsbeeld.

Het is mogelijk allemaal een eigen beeld(je) te maken, maar ook om juist samen aan een beeld te werken. Dit alles natuurlijk onder mijn begeleiding. Meestal kom je hiervoor 3 x 2 uur naar het atelier, maar dit is uiteraard aan te passen aan persoonlijke wensen en situatie.

Toelichting herinneringsbeeld:

Het maken van een herinneringsbeeld kan een grote rol spelen bij de rouwverwerking. Gevoelens en herinneringen zet je om in een beeld(je). Uit de leegte ontstaat zo iets nieuws, het gemis krijgt een vorm. Zo bezig zijn, werkt helend.

Je maakt het beeldje samen met mij of meer zelfstandig.

We werken met klei of speksteen. 

Wanneer je met klei werkt, wordt het beeld gebakken en naar wens ook geglazuurd. Het resultaat zal prachtig zijn  om binnen een plaatsje te geven. Wanneer je een beeld (je) voor buiten wilt maken, kan je bij mij het kleiontwerp maken. Dit kan je vervolgens bij een gieter in brons of kunsthars laten gieten. Een adres hiervoor kan ik je geven.

Praktische informatie:

Intake 45 min: gratis, mag ook per telefoon.

Consult 2 uur, individueel, incl btw: € 72,50  Voor kinderen is ook 1 uur mogelijk.

Consult 2 uur, 2 - 5 personen, incl btw: tarief in overleg.

Klei-, glazuur- en stookkosten : € 20,00 - € 45,00 eenmalig

Speksteen: € 5,00 -  € 15,00 eenmalig

Duur: Meestal komt u minimaal 3 tot maximaal 6 keer.