Onderstaande wordshops zijn erg leuk om te doen als teambuilding, maar vormen ook een hele leuke en verrassende activiteit voor een vrienden- en/of familiegroep.

 

Leuke workshop met onverwacht mooi resultaat

Met een groepje mannen bezochten we als onderdeel van een vrijgezellenfeest de workshop speksteen bewerken bij Antoinette. We begonnen met een brok steen en konden ons niet voorstellen dat we aan het einde van de middag met een gepolijst kunstwerkje het atelier zouden verlaten.

Antoinette hielp ons met het bewerken van het materiaal zonder daarin op de voorgrond te treden; we moesten zelf aan het werk en ondertussen zorgde zij (en haar man) dat het ons aan niets ontbrak. We hebben een gezellige dag gehad en zijn allemaal trots op ons zelfgemaakte kunstwerk!

Johan. 

 

Workshop 1:

Jouw portret in klei, geboetseerd door je collega's.

In deze workshop boetseer je een portretkop van je collega’s of vrienden/ vriendinnen.

Het leuke is dat er telkens na ongeveer 20 minuten boetseren van werkstuk wordt gewisseld. Je werkt dan verder aan een andere portretkop van een andere collega/ vriend. Ook het boetseren en het model zitten wisselt elkaar af. Nadat je op deze manier verschillende keren van werkstuk hebt gewisseld, krijg je je eigen portret in handen. Geboetseerd door je collega’s/ vrienden/ vriendinnen.

Bij de eerste opzet van de kop en het uiteindelijke uithollen werk je aan je eigen portret. Zo heb je de start en de afronding in eigen handen.

Het poseren voor elkaar geeft je gegarandeerd plezier. Het op een andere manier naar elkaar kijken is verrassend en verrijkend, je leert elkaar op een heel andere manier kennen.

In deze workshop maak je kennis met dat wat je ziet vorm te geven in klei. Je leert de verhoudingen van het hoofd en hoe je deze over kunt brengen in de klei. Je maakt kennis met kijken als een kunstenaar.

Op het einde van de workshop heb je je eigen portret in handen geboetseerd door je collega’s/vrienden/ vriendinnen.

De workshop wordt t/m 10 deelnemers gehouden in Atelier Mostheuvel 12. Vanaf 11 deelnemers vindt de workshop plaats op locatie.

Max. aantal deelnemers: 24                    Min. aantal deelnemers: 4

Duur: 2 - 6 uur, indien gewenst inclusief lunch

Tijdstip en dag vindt plaats in overleg. Ook mogelijk op zaterdagen. Kosten per deelnemer voor een workshop van 6 uur: tot 5 personen € 125,-, vanaf 5 personen     € 99,00, inclusief BTW, stookkosten, koffie/thee met koek en lunch.

Kosten per deelnemer bij de workshop van 6 uur op locatie: € 90,00 inclusief stookkosten en BTW, exclusief koffie/thee, lunch en reiskosten.

 

Workshop 2:

Beeldhouwen in speksteen

In deze workshop ga je aan de slag met speksteen. Speksteen is een zachte steensoort die zich heel makkelijk laat bewerken. Je hoeft hiervoor niet sterk te zijn, de steen laat zich namelijk makkelijk vormen. Je zult merken dat het werken in speksteen heel ontspannend werkt.

Op het einde van de workshop heb je een mooi persoonlijk beeldje gemaakt dat helemaal bij je past.

Deze workshop heeft twee kanten.

Aan de ene kant leer je kijken als een kunstenaar. Je leert een mooie herkenbare of abstracte vorm uit een steen te halen. Je maakt hiervoor kennis met het materiaal speksteen en je leert het bewerken.

Aan de andere kant gaan we met elkaar ook het gesprek aan. "Wat zie je in je steen, wat wil je eruit halen? Wat zegt dit over jouzelf? Herkennen je collega's dit? Wat zien je collega's in je werk? En wat doet dat weer met jou?"

Afwisselend werken in de steen en met elkaar in gesprek gaan, levert een fijne dynamiek op. Het is elkaar ontmoeten op een andere manier dan de gebruikelijke.

Langs de weg van het beeld word je uitgenodigd ervaringen en emoties met elkaar te delen.

De workshop wordt t/m 10 deelnemers gehouden in Atelier Mostheuvel 12. Vanaf 11 deelnemers vindt de workshop plaats op locatie.

Max. aantal deelnemers: 15

Min. aantal deelnemers: 4

Duur: 7 uur, inclusief lunch

Tijdstip en dag vindt plaats in overleg. Ook mogelijk op zaterdagen.

Kosten per deelnemer: tot 5 personen € 125,- , vanaf 5 personen € 99,00, inclusief BTW, speksteen, koffie/thee met koek en lunch. 

Kosten per deelnemer bij de workshop op locatie: € 90,00 incl BTW, steen en excl. koffie/ thee, lunch en reiskosten.

 

Workshop 3:

Korte workshop keramiek

 

Tijd: 2,5 uur op een nader te bepalen dagdeel. Het is zowel overdag als 's avonds mogelijk en ook op de zaterdagmiddag.

Groepsgrootte: maximaal 10 mensen, meer mensen in overleg 

Inhoud:

In deze workshop keramiek laat ik je verschillende kleitechnieken zien waar je vervolgens naar keuze mee aan de slag kunt gaan. Op het einde heb je een paar leuke resultaten gemaakt. Je mag deze mee naar huis nemen, maar je kunt ze ook door mij nog laten bakken en glazuren. Dan kom je de werkstukjes een andere keer ophalen.

Investering: € 75,- per persoon 2 - 4 deelnemers, € 64,- per persoon 5 - 7 deelnemers, € 54,- per persoon 8 - 10 deelnemers, € 45,- per persoon vanaf 11 deelnemers. 

Dit is inclusief alle materiaal- en stookkosten, transparant glanzend geglazuurd door mij en koffie/ thee. 

 

Verder verzorg ik ook workshops op maat.

Voor bedrijven, scholen en instellingen.

Specialisaties: bedrijfsleven, basisonderwijs, middelbaar onderwijs en psychiatrie

 

Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.