Zorg Atelier de Roos biedt creatieve/ kunstzinnige dagbesteding aan voor mensen met NAH, mensen met een depressie, mensen met een burn-out en mensen met andere psychische klachten. Voorwaarde is dat je graag op een creatieve en kunstzinnige manier bezig wilt zijn.

Het zorgatelier start na de kerstvakantie weer op maandag 8 januari. 

De dagbesteding vindt plaats op de maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. Het is ook mogelijk om een gedeelte van de dag te komen. Er is geen leeftijdsbeperking. Iedereen van 18 jaar en ouder die behoefte heeft aan een fijne en zinvolle creatieve dagbesteding is welkom. 

Zorg Atelier de Roos vindt plaats in mijn eigen atelier in Wintelre waar ik op de andere dagen van de week aan mijn kunst werk en lesgeef. Wintelre ligt in de gemeente Eersel en is ook goed bereikbaar vanuit Eindhoven, Veldhoven en Best. 

Je kunt kiezen uit de volgende activiteiten:

Boetseren en keramiek, werken in speksteen, mozaieken, tekenen en schilderen.

De dag is ingedeeld in tijdsvakken waarin het creatief/ kunstzinnig bezig zijn en pauzes elkaar regelmatig afwisselen. Er is altijd tijd en ruimte voor een praatje en natuurlijk kunnen de pauzes op ieders behoefte worden aangepast.

Mijn atelier is een rustige, veilige plek, omgeven door groen, gelegen in het buitengebied van Wintelre. Je kan hier heerlijk tot rust komen. Bij mooi weer kan er gebruik gemaakt worden van de tuin om even te rusten of te wandelen. Ook zitten we tussen de middag bij mooi weer lekker buiten. 

Ik hecht veel waarde aan een rustige sfeer. De groep blijft daarom klein, met maximaal vier deelnemers.

We starten indien mogelijk de dag gezamenlijk met koffie/ thee en sluiten indien mogelijk de dag gezamenlijk af, dit hangt een beetje af van de afgesproken tijden per deelnemer.  

Iedereen begeleid ik persoonlijk en ik stem de begeleiding af op ieders zorg- en leerbehoefte.

Ik vind het inspirerend.

Als ik bij Antoinette ben en we mediteren voor dat we beginnen, brengt mij dat heel veel rust. Zo kan ik echt in alle rust mijn werkstuk maken. Antoinette is inspirerend, en geduldig. Ze denkt met je mee als je er niet uit komt of niet weet wat je moet maken.

Al met al is het een heerlijke ruimte om er te werken. Ik ga er met plezier naar toe en ga ontspannen en blij naar huis.   (Cursist keramiekcursus) 

Tijdens het kunstzinnig werken ontwikkel je jezelf creatief op je eigen niveau en tempo. In overleg komen we samen tot een opdracht waarmee je aan de slag gaat. Hierdoor passen de opdrachten altijd bij de eigen behoefte. We kijken hierbij ook naar voorbeelden uit de kunst, welke kunstenaars hebben ook met dat thema of die techniek gewerkt? Wat was hun invalshoek, wat spreekt je aan in hun werk? Zo kan je je eigen werk in een ruimere context plaatsen en verbreed je je eigen horizon. 

En altijd geldt: "Alles wat je maakt is goed en mag er zijn." Niets moet en alles mag!

Jezelf creatief ontwikkelen betekent ook altijd persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je een gevoel van zingeving en plezier wanneer tijdens het werken hoofd, hart en handen met elkaar in balans zijn. Kunstzinnig bezig zijn, werkt helend door op ziel en geest en zelfs op het lichaam.

Spreekt dit je aan, kom dan eens kijken!

Wanneer je na een goed gesprek, enthousiast bent geworden, kom je de eerste keer vrijblijvend een keer meedraaien. Als het je goed bevalt, maken we hierna definitieve afspraken.

Het zorgatelier kan betaald worden vanuit een pgb of met eigen middelen.

Heb je na dit gelezen te hebben, nog vragen, bel of mail mij! Ik hoor je graag:

Antoinette Donkers- Dekker - Adresgegevens