De menselijke figuur in emotie

uit 2000 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Meisje alleen

2022

Meisje op een zwart granieten sokkeltje. 

Believe

2017

"Believe" gaat over geloven en vertrouwen in jezelf. Over geloven in je eigen kracht, goedheid en schoonheid. Over vertrouwen op je eigen mogelijkheden en talenten en het mogen uitslaan van je vleugels. Datgene dat terneer drukte is verdwenen, er is bevrijding. Tijdens het maken werd dit beeld een soort wachter, een soort beschermer van de vrijheid en vrede in het algemeen. Als een engel waakt deze vrouwfiguur over de vrede en blijft ze hierin geloven, ook tegen de stroom in. Zij is zelf vrede.

Als water ben ik uitgegoten.

2020

Dit beeld heb ik gemaakt bij Psalm 22: 15: "Als water ben ik uitgegoten, mijn gebeente valt uiteen, mijn hart is als was, het smelt in mijn lijf." De mensfiguur die zich "als water uitgegoten"voelt, is gestruikeld over een soort rots en ligt hierover heen. De armen vloeien uit in waterstromen. De figuur ligt op een glasplaat waardoor er een spiegelbeeld ontstaat. In alle diepe eenzaamheid, is deze mens niet alleen. Er is een tegenover, een spiegelbeeld, het is maar met welke blik je kijkt. Ook de transparante letters rondom in de sokkel aangebracht, geven lichtheid aan de zware tekst. En brengen daarmee ook licht aan deze mens die zich aan zijn lot voelt overgelaten. De sokkel is gefinancierd door de Vermeulen Brauckman Stichting en door giften van particulieren.

Zegening

2016

Gelijkwaardigheid.

Aleppo

2015

Vader en gestorven zoon. Gemaakt n.a.v waarheidsgetrouwe beelden over Aleppo. Genomineerd voor de Van Lanschot Kunstprijs 2016, publiekswinnaar, eerste gieting aangekocht door Van Lanschot. Uit een auto snelt een vader die zijn zwaargewonde zoon het ziekenhuis indraagt. Snel wordt de zoon op een brancard gelegd. Hoewel de arts vrijwel direct ter plaatse is, overlijdt de jongen. De pijn van de vader is onbeschrijfelijk. Deze enorme tragiek, die helaas ook nu dagelijkse realiteit is, verbeeld ik in dit beeld. Dit beeld zie ik als een vorm van gebed voor de vader en de zoon, opdat zij niet vergeten worden. Dat wij met hen meeleven en met alle anderen die slachtoffer zijn geworden van geweld. Nu met de oorlog in Oekraine is dit beeld opnieuw aktueel.  

Mens, verbonden met aarde en hemel

2021

Mensbeeldje, gebakken op 1240 graden, steengoed. 

Ontwaken

2018

Mensfiguur verbonden met hemel en aarde.

In the light

2017

Variant op "About Freedom".

About Freedom

2016

Opstaan naar vrijheid. Verlangen naar vrijheid en daar gehoor aan geven. Onderweg zijn naar de vrijheid.

Arise

2016

Dit beeld gaat over het vinden van kracht om op te staan uit onderdrukking in welke vorm dan ook. Het hervinden van persoonlijke vrijheid om het leven weer aan te kunnen gaan. In het donker schijnt het licht.

Zittende danseres

2014

Balans tussen beweging en rust in de dans.
 

Staande man

2014

Klein staand mannetje.

Dagdromen

2013

Dagdromen

How are you?

2012

De kwetsbare mens, de mens zonder maskers.

How are you 2?

2013

"How are you 2?" is een vervolg op "How are you?". "How are you 2?"  toont een staande vrouw, in een waterplas. De blik is naar binnen gekeerd. Met dit beeld wil ik aandacht vragen om stil te staan bij jezelf. Om letterlijk halt te houden en  uit de tijdsdruk te stappen en uit de alledaagse molen. We leven in een informatiemaatschappij. De blik is veel gericht naar buiten en wat de buitenwereld van ons vraagt. Dit beeld roept op om ook naar binnen te kijken. Om af de dalen in je lichaam, in je hart en in het onbewuste van je geest. De oude Griekse wijsheid "Ken uzelf", is nog altijd actueel. Wie zichzelf kent, kan betere keuzes maken en kan beter onderscheid maken in wat echt belangrijk is.

De hoop

2004

De hoop en de aanslag zijn beide ontstaan n.a.v een internationale kunstwedstrijd, een ruimtelijk beeld te maken met het thema "aanslag op de democratie".

De Aanslag

2004

De Hoop en de Aanslag zijn beide ontstaan n.a.v. een internationale kunstwedstrijd  een ruimtelijk beeld te maken met het thema "aanslag op de democratie".

In Verdriet

2012

De mens in diep verdriet

In Rust

2012

De mens in rust.

moeder en kind

2005

Moeder en kind

barende vrouw rood

2003

De kracht van het baren.

barende vrouw wit

2003

De  kracht van het baren.

Ecce Homo

2000

" Zie de mens.." Abstraherend werk uit een eerdere periode. De beelden zijn ook per stuk te koop. Genoemde prijs is de prijs per stuk.