Persoonlijk, Kunstzinnig en Dynamisch:

"Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd, je kunt niet veranderen wat je hebt gedaan of wat je is aangedaan. Maar je kunt ervoor kiezen hoe je nu leeft. Mijn lieve schat, je kunt ervoor kiezen om vrij te zijn." (Edith Eva Eger,  Slotalinea uit het boek 'De keuze')

Als kunstzinnig dynamisch coach help ik jou graag bij:

* levensvragen en vragen over zingeving

* hoogsensitiviteit, hoog sensitief zijn en hoe hiermee om te gaan

* gevoelens van  "er niet bij horen,"

* gevoelens van rouw, verdriet en gemis,

* een trauma of geboorte trauma,

* een burn - out,

* gevoelens van minderwaardigheid en depressie,

* angst en stress gevoelens,

* een moeilijke keuze moeten maken in het leven,

* verlangen naar handvaten bij een diagnose.

Staat  jouw vraagstuk hier niet tussen en wil je toch graag weten of ik iets voor je kan betekenen, neem ook dan contact met mij op. Je ben altijd van harte welkom voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we samen kijken of ik iets voor jou kan betekenen.

Voordat ik de persoonlijke coaching nader toelicht, vertel ik graag kort iets over mijzelf. Zo krijg je een idee over wie ik ben en wat mij drijft.

Ik ben Antoinette Donkers - Dekker,  getrouwd, moeder van twee kinderen en woon sinds 2014 met mijn gezin in Wintelre. Inmiddels ben ik ruim 20 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. De laatste jaren richt ik mij ook op coaching voor zowel jongeren als volwassenen. Hiervoor heb ik een opleiding gedaan aan de kleine Tiki te Breda en diverse cursussen gevolgd.  Al mijn ervaringen vanuit mijn kunstenaar- en docentschap neem ik mee tijdens de sessies. Een unieke combinatie wat de coaching bijzonder en uniek maakt.

Ik ben enorm creatief en denk graag "out of the box", dus ook als coach. Hierbij lever ik altijd maatwerk omdat ik geloof dat ieder mens uniek is.

"Mijn vrouw is door de coaching van Antoinette fantastisch geholpen"

"Wat vele hulpverleners in de afgelopen 10 jaar niet hebben kunnen doen, heeft Antoinette in een halfjaartje voor elkaar gekregen. Mijn vrouw heeft middels creatieve activiteiten en goede gesprekken de oorzaken van haar gevoelens en angsten duidelijk gekregen en heeft door Antoinette geleerd hoe ze daar mee om kan gaan.

 

Je hoeft het niet altijd alleen te doen, hulp vragen is oke. De keuze is aan jou.

 

Kunstzinnig dynamisch Coachen:

Hoe ziet mijn werkwijze eruit?

De coaching die ik bied is allereerst persoonlijk. Ieder mens heeft zijn/ haar eigen verhaal en ieder mens is uniek. Dat maakt dat iedere sessie die ik doe ook altijd uniek is en geheel afgestemd is op de coachee.  

We beginnen met een gratis intake. Dit mag telefonisch. In grote lijnen vertel je jouw verhaal. In het gesprek kijken we samen of ik iets voor jou kan betekenen.

Wanneer je besluit om een coachingstraject aan te gaan, bepalen we in overleg hoe vaak je komt. 

De middelen en technieken waar ik mee werk zijn divers. Allereerst  is het gesprek belangrijk. Je krijgt de ruimte om je verhaal te vertellen. 

Naast het gesprek maak ik ook graag gebruik van:

ontspanningsoefeningen, geleide meditaties en visualisaties, creatieve -  en beeldende middelen zoals tekenen, schilderen, boetseren en beeldhouwen, bewegen en dansen op muziek.

Bij een ontspanningsoefening en bij een meditatie besteed ik veel aandacht aan het aarden. Aan het jezelf in verbinding stellen met de energie van de aarde. Vaak zijn we zonder dat we het opmerken niet goed geaard. We leven dan teveel in ons hoofd, voelen ons te weinig verbonden met ons lichaam en zijn onvoldoende aanwezig in het hier en nu. Meditatie kan je dan helpen om je eigen energie weer meer in verbinding te stellen met de aarde energie. En dat leidt tot meer rust.

Wanneer we werken met de beeldende middelen, zoals boetseren of tekenen wordt er deels een appel gedaan op het onbewuste. Je kan er dan nog geen woorden aangeven, maar wel vorm. In je onbewuste ligt waardevolle informatie opgeslagen die je kan helpen meer inzicht te krijgen in wat er speelt.  

De creatieve werkvormen stimuleren om het denken los te laten en om hoofd, hart en buik/ handen weer op 1 lijn te krijgen. Zo ontstaat er meer balans en vooral verrassende inzichten.

We bekijken en bespreken samen wat je gemaakt hebt of wat we hebben gedaan en wat je hier uit kunt halen. Vaak vinden de problemen van het heden hun oorsprong in het verleden. Er kan sprake zijn van een verwonding in de kindertijd. Soms gaat dit heel ver terug en is er een bepaald patroon ontstaan in hoe je met bepaalde situaties omgaat. Iedere volwassene draagt een innerlijk kind met zich mee. Vaak wil dit kind gezien worden, gehoord, getroost.

Werken met dit innerlijke kind, werkt helend. 

Zorg als een liefdevolle ouder voor je eigen innerlijke kind. Alleen jij kan jezelf geven wat je nodig hebt.

Denk niet dat je kunstzinnig moet zijn om aan de coaching deel te nemen. Het is geschikt voor iedereen. Iedereen kan op deze manier werken aan zichzelf!

Twijfel je nog? Bel of mail mij gerust voor meer informatie:

040-2823461

antoinettedonkersdekker@kpnmail.nl

 

Praktische informatie, persoonlijke coaching:

Intake 45 min: gratis, mag ook per telefoon.

Consult van 60 - 90 min, inclusief materialen en btw: € 75,-

Studenten en minima zijn welkom tegen een gereduceerd tarief. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Kinderen, consult van 45 - 60 min, inclusief materialen en btw: € 52,50

Heb je een pgb? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden!

Duur: gemiddeld 3 tot 10 sessies, afhankelijk van de omvang van de vraag.

Wanneer je hierna op creatief vlak verder wilt, kan je aansluiten bij de groepslessen.

 

Ik help je graag op weg zodat ook jij kan staan in jouw eigen stralende kracht!