Antoinette Donkers Dekker is geboren in  1971 te Oostburg in West Zeeuws Vlaanderen. Na de Havo volgde zij haar opleidingen tot docent handvaardigheid / ruimtelijke vormgeving in Tilburg en in Arnhem.  Ze liep o.a stage bij Atelier Heerenplaats in Rotterdam, een atelier voor mensen met een verstandelijke handicap en een beeldend talent. Hierna vestigde zij zich in Roosendaal.

Na het behalen van het diploma in 1997 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem gaf zij 2 jaar les op een middelbare school aan havo/vwo leerlingen.

Sinds september 1999 legt zij zich voornamelijk toe op de kunst en op het geven van beeldende cursussen en workshops aan kinderen en aan volwassenen. Ook startte ze met het geven van workshops aan mensen met een psychiatrische achtergrond. Mensen aan de rand van de samenleving hebben al vanaf haar studie haar interesse.

In 2001 wordt Antoinette voor het eerst moeder en in 2006 komt er een tweede kindje bij. Deze periode komt duidelijk zichtbaar terug in haar werk.

Sinds 2009 geeft Antoinette ook workshops spiritueel boetseren. Religie neemt een belangrijke plaats in haar leven in.

Van 1999 tot haar verhuizing naar Wintelre in 2014 was Antoinette lid van het Beeldend Kunstenaars Collectief in Roosendaal waarvan ze ook 9 jaar penningmeester is geweest en vele jaren bestuurslid. De laatste jaren was ze tevens lid van de ballotagecommissie van het BKC.

Sinds 2012 is Antoinette lid van stichting KUBRA en sinds 2016 is ze tevens lid van Kek-040.

Naast beeldend kunstenaar en docent is Antoinette sinds juni 2018 ook persoonlijk coach. Hiertoe volgde zij haar opleiding bij de kleine Tiki te Breda, school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling.

Antoinette maakt naast vrij werk ook werk in opdracht. Met name herinneringsbeelden en grafmonumenten. Daarnaast maakt ze ook portretkoppen/ portretbustes, relatiegeschenken en schalen in opdracht.

Werk is aangekocht door particulieren, bedrijven; Monuta uitvaartzorg Terneuzen, kunstuitleen Roosendaal, ABP Nijmegen, Leliehollander Drachten, Philips Roosendaal en door gemeente Roosendaal.

 
 

Mostheuvel 12

5513 NV Wintelre

040-2823461