(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Meisje alleen

2022

Meisje op een zwart granieten sokkeltje. 

Paardenhoofd

2022

Paardenhoofd van keramiek op sokkeltje van oud Belgisch hardsteen.

Tempel van de vrede

2022

Tempel van albast op een trapvormig onderstel van marmer en keramiek.

Begin

2021

Dit beeld gaat over geworteld zijn in de aarde onder begeleiding van de hemel, rusten en groeien in eigen tempo in moeders buik en de reis van het leven. De witte vorm staat los op de zwarte houder. Deze kan eraf gepakt en vastgehouden worden. Het voelen en het vasthouden van de vorm kunnen bijdragen aan het ervaren van een gevoel van geborgenheid. De vorm zelf, de structuur, het gewicht en het formaat helpen om uit je hoofd te gaan en in het nu aanwezig te zijn. Aanwezig zijn in het nu, geeft rust in het hoofd en in het lichaam. In de stilte tijdens meditatie of gebed ervaar ik de verbinding met de natuur, met God en met mijn ziel. Dan ervaar ik balans, kom ik in contact met het zijn. Mijn huidige beelden ontstaan intuitief vanuit dit contact en wat er diep in mij leeft. Ik werk hierbij altijd in stilte.

Boom in zwarte aarde

2021

Porselein, Krachtig geworteld in de aarde en met takken die oprijzen naar de hemel is de boom voor mij een verbinder tussen hemel en aarde. Letterlijk, maar ook figuurlijk. In de natuur is alles altijd enkel zichzelf, zuiver, puur en goed. Die zuiverheid  en puurheid heeft voor mij veel te maken met de hemel. In de boompjes staat de witte ongeglazuurde porseleinklei hier symbool voor. De aarde waarin hij wortelt wordt verbeeld door de zwart geglazuurde porseleinen ondergrond. 

Bos

2021

Porselein, Krachtig geworteld in de aarde en met takken die oprijzen naar de hemel is de boom voor mij een verbinder tussen hemel en aarde. Letterlijk, maar ook figuurlijk. In de natuur is alles altijd enkel zichzelf, zuiver, puur en goed. Die zuiverheid  en puurheid heeft voor mij veel te maken met de hemel. In de boompjes staat de witte ongeglazuurde porseleinklei hier symbool voor. De aarde waarin de bomen wortelen, wordt verbeeld door de zwart geglazuurde porseleinen ondergrond. 

Kleine

2021

De beelden Together 1 en Together 2 spreken veel mensen aan, ze zijn aaibaar en nodigen erg uit tot voelen. Men is geintrigeerd door de zachte ronde vormen en de zuivere uitstraling. Daarnaast spreekt de thematiek van het voor geboortelijke erg aan. Omdat beide beelden niet te koop zijn, besloot ik voor de verkoop diverse kleine “Together”  vormen te maken. Deze zijn per stuk te koop voor € 225,-. Deze kleine vormen zijn gemaakt van gietporselein en komen alle negen uit dezelfde mal. De vormen zijn op verschillende temperaturen gestookt, op 1050, 1150 en 1250 graden Celsius. Dit verklaart de verschillen in grootte en teint. Naast de handzame maat nodigen deze verschillen ook uit tot voelen omdat zij behalve zichtbaar ook voelbaar zijn in gewicht, temperatuur en textuur.

Mens, verbonden met aarde en hemel

2021

Mensbeeldje, gebakken op 1240 graden, steengoed. 

Tempeltje goud/ brons

2021

Tempeltje, handmatig opgebouwd, unicum.  Mooi om een kaarsje of wierook in te branden. 

Together 2

2021

Wat begon als een vervolg op het werk "Aarde" resulteerde in twee verschillende embryo's die samen één vorm zijn. Elkaar eerder verloren, heb ik ze in dit kunstwerk bij elkaar gebracht. Dit is het tweede werk in deze serie. Nu gemaakt van porselein, zuiver wit gebakken, niet geglazuurd.  Gebaseerd op het moeten missen van een broer of zus die slechts 1 jaar ouder bedoeld was te zijn. Ook wat we voorgeboortelijk meemaken heeft impact op hoe en wie wij zijn.   

Zwaandraakje

2021

Zwaandraakje van porselein op zwart granieten sokkeltje.

Hemel en aarde

2020

Hemel en aarde, met elkaar in balans. Speksteen en hout.

Paardje

2020

Jong, speels, wit paardje.

Tempeltje blauw/wit

2020

Tempeltje, handmatig opgebouwd, unicum. Mooi om een kaarsje of wierook in te branden.

Together 1

2020

Wat begon als een vervolg op het werk "Aarde" resulteerde in twee verschillende embryo's die samen één vorm zijn. Elkaar eerder verloren, heb ik ze in dit kunstwerk bij elkaar gebracht. Gebaseerd op het moeten missen van een broer of zus die slechts 1 jaar ouder bedoeld was te zijn. Ook wat we voorgeboortelijk meemaken heeft impact op hoe en wie wij zijn.  Steengoed, geglazuurd. 

Witte Mammoet

2020

Witte mammoet, gemaakt van witte speksteen in combinatie met keramiek en rose speksteen.

Aarde

2019

Na het thema "innerlijke bevrijding", ontstaat er nu werk rondom stilte, balans en verbinding. Een witte aarde, zuiver en puur. De hemel is volledig geintegreerd. Er is sprake van de hemel op aarde.

Herdenkingsplek, Allerzielen 2018 Zoomstede, Bergen op Zoom.

2018

Belevingsroute Allerzielen 2018 te Zoomstede, Bergen op Zoom: De met kleurige doeken ingewikkelde bomen markeren een plek ter herdenking midden in de natuur. Bezoekers maakten van papier een wens/ gedachte of dankwoord aan een overleden dierbare. Deze wens werd vergezeld van een aards element, zoals een schelp, een veer, eikeltjes of een blad, opgehangen aan een van de draden die gespannen waren tussen de gekleurde boomstammen.  Tekst op de aan de bezoekers uitgereikte plattegrond: "Op deze herdenkingsplek midden in de natuur kunt u vormgeven aan een wens, een gedachte of een dankwoord voor uw overleden dierbare. De wind zal alle intenties meenemen en bijdragen aan de verbinding tussen aarde en hemel. "

Ontwaken

2018

Mensfiguur verbonden met hemel en aarde.

Believe

2017

"Believe" gaat over geloven en vertrouwen in jezelf. Over geloven in je eigen kracht, goedheid en schoonheid. Over vertrouwen op je eigen mogelijkheden en talenten en het mogen uitslaan van je vleugels. Datgene dat terneer drukte is verdwenen, er is bevrijding. Tijdens het maken werd dit beeld een soort wachter, een soort beschermer van de vrijheid en vrede in het algemeen. Als een engel waakt deze vrouwfiguur over de vrede en blijft ze hierin geloven, ook tegen de stroom in. Zij is zelf vrede.

In the light

2017

Variant op "About Freedom".

Vleugel

2017

Vleugel op sokkel, zwart serpentijn en eikenhout

About Freedom

2016

Opstaan naar vrijheid. Verlangen naar vrijheid en daar gehoor aan geven. Onderweg zijn naar de vrijheid.

Arise

2016

Dit beeld gaat over het vinden van kracht om op te staan uit onderdrukking in welke vorm dan ook. Het hervinden van persoonlijke vrijheid om het leven weer aan te kunnen gaan. In het donker schijnt het licht.

Zegening

2016

Gelijkwaardigheid.

Het gouden hart

2014

Twee handen die tezamen uitlopen in een hart. Rabobankcultuurprijs uitgereikt aan de 3 beste vrijwilligersorganisaties te Roosendaal door het Vrijwilligers Informatie Punt te Roosendaal in 2013 en 2014.

Staande man

2014

Klein staand mannetje.

Zittende danseres

2014

Balans tussen beweging en rust in de dans.
 

Dagdromen

2013

Dagdromen

How are you 2?

2013

"How are you 2?" is een vervolg op "How are you?". "How are you 2?"  toont een staande vrouw, in een waterplas. De blik is naar binnen gekeerd. Met dit beeld wil ik aandacht vragen om stil te staan bij jezelf. Om letterlijk halt te houden en  uit de tijdsdruk te stappen en uit de alledaagse molen. We leven in een informatiemaatschappij. De blik is veel gericht naar buiten en wat de buitenwereld van ons vraagt. Dit beeld roept op om ook naar binnen te kijken. Om af de dalen in je lichaam, in je hart en in het onbewuste van je geest. De oude Griekse wijsheid "Ken uzelf", is nog altijd actueel. Wie zichzelf kent, kan betere keuzes maken en kan beter onderscheid maken in wat echt belangrijk is.

How are you?

2012

De kwetsbare mens, de mens zonder maskers.

In Rust

2012

De mens in rust.

In Verdriet

2012

De mens in diep verdriet

Meisjeskopje 15 mnd.

2002

Een figuratief portretje in gebakken klei.