Abstractere werken gebaseerd op universele thema's.

uit 2013 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Schetsontwerp omgekomen vluchtelingen

2021

Naar aanleiding van een oproep tot het maken van een schetsontwerp voor omgekomen vluchtelingen op zee, heb ik dit ontwerp gemaakt: Op een lage vierkante sokkel van cortenstaal ligt een bronzen zee met in het midden een lege boot. Op een punt van de boot staat een klein goudkleurig hemelbootje. In de bronzen zee zijn handafdrukken te zien. Deze handafdrukken zijn in het toekomstig monument afkomstig van asielzoekers in Nederland die onderweg mensen hebben verloren. Als teken ter herdenking drukken zij straks in de nog natte klei een hand. Hierin kunnen zij nog een naam, woord of teken schrijven ter herdenking... In de sokkel is rondom de volgende tekst aangebracht:  Als water ben ik uitgegoten, mijn gebeente valt uiteen, mijn hart is als was, het smelt in mijn lijf. ( Psalm 22:15)  I am poured out like water, and all my bones are disjointed; my heart is like wax, melting within me.  

Tempeltje goud/ brons

2021

Tempeltje, handmatig opgebouwd, unicum.  Mooi om een kaarsje of wierook in te branden. 

Tempeltje blauw/wit

2020

Tempeltje, handmatig opgebouwd, unicum. Mooi om een kaarsje of wierook in te branden.

Together 2

2021

Wat begon als een vervolg op het werk "Aarde" resulteerde in twee verschillende embryo's die samen één vorm zijn. Elkaar eerder verloren, heb ik ze in dit kunstwerk bij elkaar gebracht. Dit is het tweede werk in deze serie. Nu gemaakt van porselein, zuiver wit gebakken, niet geglazuurd.  Gebaseerd op het moeten missen van een broer of zus die slechts 1 jaar ouder bedoeld was te zijn. Ook wat we voorgeboortelijk meemaken heeft impact op hoe en wie wij zijn.   

Together 1

2020

Wat begon als een vervolg op het werk "Aarde" resulteerde in twee verschillende embryo's die samen één vorm zijn. Elkaar eerder verloren, heb ik ze in dit kunstwerk bij elkaar gebracht. Gebaseerd op het moeten missen van een broer of zus die slechts 1 jaar ouder bedoeld was te zijn. Ook wat we voorgeboortelijk meemaken heeft impact op hoe en wie wij zijn.  Steengoed, geglazuurd. 

Aarde

2019

Na het thema "innerlijke bevrijding", ontstaat er nu werk rondom stilte, balans en verbinding. Een witte aarde, zuiver en puur. De hemel is volledig geintegreerd. Er is sprake van de hemel op aarde.

Hemel en aarde 1

2019

Hemel en aarde

2020

Hemel en aarde, met elkaar in balans. Speksteen en hout.

Tempeltjes van licht

2020

Tempeltjes, blauw met wit en bronsglazuur met goudgeel. De tempeltjes kunnen gebruikt worden om een waxinelichtje in te branden of wierook. Ze staan samen op de foto, maar worden per stuk aangeboden. De tempeltjes zijn handmatig opgebouwd.

Graal

2018

Grote beker met brons gouden glazuur. Binnenin vanaf de bodem tot onder het midden is een rood glazuur aangebracht. Vanwege de koninklijke uitstraling heb ik dit object "Graal" genoemd.

Ster

2017

Keramische ster bestaande uit 5 losse sterpunten.

Bedje 2 kleuren

2013

Klein bedje met rozendekentje dat mij herinnert aan het veilige kinderbed van vroeger. Herinnering aan liefde, warmte en veiligheid.

Bedje wit

2013

Klein bedje met rozendekentje dat mij herinnert aan het veilige kinderbed van vroeger. Herinnering aan liefde, warmte en veiligheid.