Diverse kunstprojecten waarbij ik samen met bezoekers tot een kunstwerk kom.

uit 2012 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Ster, Allerzielen 2017, Zoomstede

2017

Allerzielen 2017, Begraafplaats Zoomstede te Bergen op Zoom. Samen met de bezoekers ontstond er een sterrenhemel. De grote keramische ster was de basis. Bezoekers maakten een ster van messingdraad versierd met kralen en/of naamkaartje ter herdenking van diegene die hem/ haar zo lief is. Deze ster kreeg vervolgens een plekje in de sterrenhemel.

Bladeren, Allerzielen 2015, Zoom-en Zegestede

2015

Allerzielen 2015, Begraafplaats Zoomstede te Bergen op Zoom. Bezoekers schilderden ter herdenking aan hun dierbaren een keramisch blad. Deze bladeren werden opgehangen aan touwen gespannen tussen twee bomen. Een keramisch blad, een blad dat niet vergaat, als teken van nieuw leven.

Allerzielen 2014, Zoom- en Zegestede

2014

Allerzielen 2014, Begraafplaatsen Zoom-en Zegestede te Bergen op Zoom en Roosendaal. Midden op een ronde plak zand plaatste ik een door mij gemaakte schaal. Hieromheen trok ik cirkels. De bezoekers plaatsten een kleipotje dat ze ter plekke ter herdenking aan hun dierbaren konden maken ergens op een van deze cirkels. In het potje werd een kaarsje gebrand. Zo ontstond er een totaalkunstwerk.  

Allerzielen 2013, Zoom-en Zegestede

2013

Allerzielen 2013, begraafplaatsen Zoom- en Zegestede, te Bergen op Zoom en Roosendaal. De bezoekers maakten van klei een tegeltje ter nagedachtenis aan hun dierbaren. Deze tegeltjes werden tegen elkaar aan gelegd op grote vierkante platen van ongeveer 60 x 60 cm. De platen vormden met elkaar een pad, zo ontstond er een herdenkingspad.

Allerzielen 2012, Zoom- en Zegestedee

2012

Allerzielen 2013, begraafplaatsen Zoom- en Zegestede, te Bergen op Zoom en Roosendaal. Mijn beeld "Hemelvaart", stond centraal in dit "Allerzielen" project. Bezoekers schilderden ter nagedachtenis aan hun dierbaren een steen en legden deze in een cirkel rondom het beeld "Hemelvaart".