Vanaf 19 mei zijn de cursussen weer gestart. De groepjes zijn klein om de richtlijn van 1,5 meter afstand te kunnen bewaren.

Werken met klei, steen of tekenen, geloof in je creativiteit!

Voor iedereen die graag meer balans wilt tussen hoofd, hart en handen.

De cursussen zijn opgezet aan de hand van opdrachten. Maar je kunt ook volledig vrij werken aan een zelf gekozen project. In de praktijk is er bij iedere cursus een aantal mensen dat op eigen niveau en in eigen tempo aan een zelfgekozen werkstuk werkt. Laat je van deelname niet weerhouden vanwege de opdrachten.

Je hoeft bij de cursussen geen ervaring te hebben, maar dat mag natuurlijk wel. Ik geef de lessen zodanig dat deze aansluiten op ieders niveau. Ook voor wie al wat ervaring heeft en zijn vaardigheden wil verbeteren zijn de lessen zeker geschikt.

Een cursus kan al starten vanaf 5 lessen, maar ook een proefles behoort tot de mogelijkheden.

Ik werk met kleine en middelgrootte groepen waardoor je veel begeleiding krijgt op technisch en beeldend gebied. Ook ontstaat er dan een prettige sfeer om naar elkaars werk te kijken en erover te praten.

Een ontspannen sfeer en rust vind ik belangrijk. Na ontvangst met koffie en thee start ik elke cursus met een korte meditatie van 5 minuten in de kring. Zo komen we samen tot rust. Hierna gaan we met een heldere geest actief aan de slag.

Heb je een pgb? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden!!!

Atelier Mostheuvel 12 te Wintelre ligt, nabij Eindhoven en Veldhoven. Op de oprit kan je gratis parkeren.

Cursus Keramiek:

Vormgeven met klei

Cursus keramiek van 5, 10 of 20 lessen: woensdagochtend, woensdagmiddag en woensdagavond.

Vanaf 19 mei zijn de lessen weer gestart. Neem contact met mij op, om te kijken of er een plekje voor je vrij is.

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan het hele jaar door.

Tijd: 9.30 - 11.45 uur, iedere woensdagochtend, behalve in de schoolvakanties.

Tijd: 13.30 - 15.45 uur, iedere woensdagmiddag, behalve in de schoolvakanties.

Tijd: 19.30 - 21.45 uur, iedere woensdagavond, behalve in de schoolvakanties.

Investering keramiekles op de woensdag: € 82,- ( 5 lessen), € 151,- ( 10 lessen), € 290,- ( 20 lessen), + materiaal- en stookkosten naar gebruik.

Inhoud:

Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen maakt dat je zelf ook gaat aarden. Rust vind ik belangrijk. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om rust te krijgen zowel in je hoofd als in je lichaam.

Na ontvangst met koffie en thee start ik de cursus met een korte meditatie van 5 minuten. Zo komen we tot rust. Daarna gaan we actief met de klei aan de slag.

De cursus keramiek is zowel geschikt voor beginners als voor wie al enige ervaring heeft met het werken met klei. Je krijgt opdrachten aangeboden die aansluiten bij je niveau.

Beginners leren in deze keramiekcursus de basis voor het keramisch vormgeven in klei. Verschillende technieken komen hierbij uitgebreid aan de orde.

We beginnen met de bekende duimpotjes om zo vertrouwd te raken met het materiaal. Hierna ga je aan de slag met opbouwtechnieken. Zo kan een vorm worden opgebouwd uit allemaal kleine stukjes klei, maar ook d.m.v  platen/ plakken klei. je kiest na een demonstratie met welke techniek je het eerst wilt beginnen. Beide technieken worden afgesloten met de thema-opdracht “Vaas”.

Naast het vormgeven komt ook het decoreren en kleuren m.b.v. engobes en transparant glazuur aan de orde.

De meer gevorderde cursist gaat o.a aan de slag met het maken van schalen/vormen mbv lossende drukmallen. Het leuke hieraan is dat de vorm eenmaal uit de mal nog verder vormgegeven kan worden. De mal dient enkel als basis.

Verder ga je aan de slag met thema's die aansluiten op het jaargetijde. Een vb hierbij is het thema objecten maken van herfstbladeren in klei. Hierbij halen we de herfst in huis. Ook besteden we de nodige aandacht aan het decoren en glazuren.

Tegen het einde van het kalender jaar ga je aan de slag met een vrije opdracht. Aangeleerde technieken kan je in volle vrijheid naar eigen inzichten toepassen.

Over het algemeen geldt dat ik de opdrachten aanpas aan niveau en aan het jaargetijde. je maakt gedurende de hele cursus kennis met diverse technieken.

Ook wanneer je liever geheel vrij wilt werken aan een idee dat je misschien al heel lang hebt, ben je natuurlijk van harte welkom. Onder mijn begeleiding kan je dan werken aan je droombeeld.

Opgeven kan per direct, je kan het hele jaar door instromen!

 

Cursus Beeldhouwen:

6 lessen, start op 21 januari 2020.

Zie:

https://www.volksuniversiteitdekempen.nl/creativiteit/beeldhouwen

Beeldhouwen is ook mogelijk op de vrijdagochtend tijdens het Kunst Atelier!

Inhoud:

"Ik zag een engel in het marmer en houwde tot ik hem bevrijdde". Citaat van Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564).

De cursus beeldhouwen is een cursus waarin je vorm kunt geven aan je creativiteit in speksteen. Je zult merken dat je door inspanning en focus tot rust komt.

Werken in steen vraagt om focus. Welke vormen zie je in de steen? Welke vormen wil je er zelf aan geven/ aan toevoegen? Wat leg je erin van jezelf?

Je kunt je tijdens het beeldhouwen laten leiden door de steen. Dat wat je erin ziet, probeer je beetje bij beetje steeds duidelijker te laten zien. Telkens weer reageer je op de steen en op je eigen handelingen hierbij. Dit is een intuitieve manier van werken.

Een andere benadering is om vooraf een model in klei te maken en de steen vervolgens stapsgewijs te benaderen totdat het model volledig zichtbaar is geworden. Je kiest dan de steen uit die het beste bij je model past.

Omdat speksteen een zachte steensoort is, is het proces licht. Het kost beperkte lichamelijke inspanning en er is snel resultaat.

Evenals bij de cursus keramiek starten we na de ontvangst met een korte meditatie van 5 minuten in de kring. Zo komen we al tot rust voordat we starten met werken in de steen. Op deze manier heb je al gauw een mooie start om plezierig en geconcentreerd te kunnen werken in de steen naar je keuze.

Opgeven loopt via Volksuniversiteit de Kempen:

https://www.volksuniversiteitdekempen.nl/creativiteit/beeldhouwen

Beeldhouwen is ook mogelijk op de vrijdagochtend tijdens het Kunst Atelier!

Tijd: 9.30 - 11.45 uur, iedere vrijdagochtend, behalve in de schoolvakanties.

Investering: €103,- ( 5 lessen), € 194,- ( 10 lessen), € 375,- ( 20 lessen), + materiaal- en stookkosten naar gebruik.

Wanneer je liever eerst een proefles neemt, kan dat ook. De investering voor een proefles is € 20,-.

 

NIEUW:

 

Cursus Keramiek, Beeldhouwen en/of Tekenen in het Kunst Atelier:

Cursus Kunstatelier van 5, 10 of 20 lessen: vrijdagochtend.

De lessen zijn gestart op vrijdag 10 januari 2020.

Je kunt je nog steeds inschrijven! 

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan het hele jaar door.

Tijd: 9.30 - 11.45 uur, iedere vrijdagochtend, behalve in de schoolvakanties.

Investering: €103,- ( 5 lessen), € 194,- ( 10 lessen), € 375,- ( 20 lessen), + materiaal- en stookkosten naar gebruik.

Wanneer je liever eerst een proefles neemt, kan dat ook. De investering voor een proefles is € 20,-.

Je kunt per direct inschrijven!!!

Inhoud:

In het kunstatelier kan je werken met klei, beeldhouwen in zachte steensoorten en tekenen met diverse materialen.

Het kunstatelier is bedoeld als een plek waar rust, creativiteit en inspiratie hand in hand gaan. Waar je weer in contact kunt komen met je creatieve bron.

Het is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een creatief rustpunt in de week.  

We starten gezamenlijk in de kring met een korte meditatie. Vervolgens ga je vanuit een rustige en veilige sfeer creatief en kunstzinnig aan de slag. Je kunt tekenen met potlood en krijt, boetseren/ keramisch werken en beeldhouwen in zachte steensoorten zoals speksteen. Om de vijf weken krijg je, geheel vrijblijvend, een nieuw thema aangeboden. Langer of korter eraan werken is mogelijk. Afwisselen in materiaal en techniek mag, maar hoeft niet. Het is een vrij kunstatelier waar in alle vrijheid gewerkt kan worden, ook aan eigen ideeen.

Het verschil met het keramiekatelier is dat je hier wordt uitgenodigd ook in andere materialen te werken en dat je om de vijf weken, geheel vrijblijvend, een nieuw thema krijgt. Verder wordt er gewerkt in een kleine groep van maximaal 4 cursisten.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een creatieve activiteit in een rustige, ontspannen sfeer zonder druk.

Je kunt per direct inschrijven!!!

 

Alle cursussen en coaching vinden plaats in Atelier Mostheuvel 12, Wintelre.

 

Atelier Mostheuvel 12

5513 NV Wintelre

040-2823461

antoinettedonkersdekker@kpnmail.nl